هذا الموضوع يحتوي على 9 ردود و مشاركَين وتمّ تحديثه آخر مرة بواسطة  weaponmaker قبل 5 سنوات، 11 شهور.

أضف رد جديد
الحالة: بحاجة لحل
  • منشئ
    موضوع
  • #13705

    weaponmaker
    Participant

    السلام عليكم

    اخوانى الاعزاء انا لدى مدونة وورد بريس اخبارية

    احتاج لعمل قسم خاص مثلا بمقالات رئيس التحرير
    ولكن هذا القسم لا يظهر للقراء بقصد انى لا اريد ان اجعله يظهر للقراء على انه قسم كبقية الاقسام الموجودة فى الموقع …

    و اجعل الدخول اليه عن طريق الرابط اللى معى فقط

    ممكن الامر ياخد شكل تانى كـ وسام معين او شى معين و لكن المهم بالنسبالى ان القارئ لا يستطيع الوصول اليه الا عن طريق اما محركات البحث الخارجية او الرابط اللى معى لانى هاعمل منه بانر اعلانى خاص بس بدون مـ يظهر فـ الرئيسية

    المشكلة التانية انا عاوز اخلى قسم المقالات عندى فيه صور كاتب المقال .. تكون صورة مصغرة متبقاش بحجم صورة الاخبار العادية .. فهل هناك حل لاى من المشكلتين ؟!!

    رابط الموقع الإلكتروني: http://elmaghool.com/

    إصدار الووردبريس: 3.6

    ربما تحتاج خدمات ووردبريس مدفوعة؟ ندعوك لزيارة عرب ووردبريس بريميوم - الفرع التجاري الرسمي لموقع عرب ووردبريس.
مشاهدة 9 ردود - 1 حتى 9 (من مجموع 9)
  • الكاتب
    الردود
  • #13729

    weaponmaker
    Participant

    اية يا شباب .. مفيش حلول ؟!!

    #13731

    AboAlabbas
    Participant

    اية يا شباب .. مفيش حلول ؟!!

    ردك هذا مخالف لدستور المنتدى راجع البند رقم (8):
    http://www.ar-wp.com/rules/
    بالنسبة لمشكلتك:
    أولا اخفاء قسم من الرئيسية: هذا يعتمد على قالبك وقصدك باخفاء القسم، فمثلا اذا كنت تريد اخفاء القسم من القائمة العلوية فيمكنك ذلك بسهولة اذا كان قالبك يدعم القوائم المخصصة فأضف ما تريد الى القائمة واحذف ما تريد منها. (المظهر > القوائم)

    ثانيا بالنسبة لاظهار صورة لكاتب التدوينة فذلك يتم عن طريق الدالة get_avatar() :
    افتح الملف الذي تريد اظهار الصورة به، ثم ضع السطر التالي داخل الـ Loop في المكان الذي تريد ان تظهر به الصورة، الرقم 60 هو حجم الصورة يمكنك تكبيره او تصغيره:

    <?php echo get_avatar( get_the_author_meta('ID'), 60); ?>
    #13747

    weaponmaker
    Participant

    السلام عليكم

    استاذى الكريم اعتزر عن التعليق المخالف .. فانا لم اكن اعلم ان هذا مخالف

    بالنسبة للمشكلة
    حضرتك افتح الموقع هاتلاقى انى بستخدم قالب جودنيوز 4.7

    انا بقى بتكلم ان القسم يتخفى تماما من الرئيسية يعنى يتشال من شريط الاقسام اللى فوق اللى فيه كل اقسام الموقع

    + اخلى قيمة جانبيه هيا اللى تعرض القسم بشكل مختلف عن بقية الاقسام الا وهو صور مصغرة للكاتب حتى ف متن المقال .. وطبعا من غير مياثر فـ بقيه التدوينات .. و ياريت كمان لو ينفع اخلى اسم كاتب المقال فـ القسم دة فقط او فـ كل الموقع عادى مش هاتفرق
    بيتكب مانول .. يدوى يعنى .. وميظهرش اسم الكاتب اللى هوا صاحب الايميل على الموقع .. يعنى كل مـ حد ييجى ينشر خبر يكتب اسم الكاتب .. لو دة متاح ياريت تقولى

    واسف جدا على الازعاج

    #13750

    AboAlabbas
    Participant

    وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

    لا اعتذار ولا شيء اخي انا حبيت ان الفت نظرك فقط لا غير 🙂

    بالنسبة للقوائم، فالقالب الخاص بك يدعم القوائم المخصصة كل ما عليك – كما نوهت في الرد السابق- هو الذهاب الى قائمة المظهر ثم القوائم ثم قم بانشاء قائمة جديدة وضع فيها الاقسام التي تريدها ان تظهر فقط وقم بحفظها ثم حدد مكانها في القالب اللي هو Main ثم قم بالحفظ.

    #13751

    AboAlabbas
    Participant

    اما بالنسبة لاظهار احد الاقسام بطريقة مختلفة فاستخدم هذا الكود – حاولت ان اجعله يتماشى مع تنسيق القالب الذي تستخدمه لكن يمكنك تنسيقه بالطريقة التي تحبها –

    ضع الكود في الرئسية index.php او المكان الذي تحب ، غير الرقم الاول “4” بعدد المواضيع التي تريدها ان تظهر والرقم الثاني “1” برقم التصنيف الذي تريد ان تظهر منه المواضيع
    و #caturl برابط التصنيف

    <?php
    $args = array(
    	'posts_per_page' => 4,
    	'cat'               =>1
    	);
    $the_query = new WP_Query($args); ?>
    <div class="box_outer">
    	<div class="news_box">
    		<div class="news_box_heading">
    			<div class="nb_dots">
    			<h2><a href=""#caturl"">اسم القسم</a></h2>
    			</div>
    		</div>
    		<?php
    		while ( $the_query-> have_posts() ) : $the_query-> the_post(); ?>
    			<h2 class="recent_news_title"><a href=""<?php">"><?php the_title(); ?></a></h2>
    			<div class="recent_news_img"><img src=""<?php" />" width="93" height="93" alt="<?php the_title(); ?>" title="<?php the_title(); ?>" /></div>
    			<div class="recent_news_content" style="margin-bottom:10px"> <p class="recent_news_excpert"><?php echo wp_html_excerpt(strip_shortcodes(get_the_content()),230); ?></p>
    			<div class="nb_meta">بواسطة: <a href=""<?php">" title="<?php echo get_the_author();?>"><?php echo get_avatar( get_the_author_meta('ID'), 20); ?></a></div>
    			</div><div style="clear:both; padding:10px 0;"></div>
    		<?php endwhile; wp_reset_postdata(); ?>
    	</div>
    </div>
    

    ملحوظة: القالب الذي تستخدمه قالب غير مجاني عليك الرجوع للجهة المقدمة للقالب للدعم الفني

    #13752

    AboAlabbas
    Participant

    ممم الكود في الرد السابق لا يظهر صحيحا بعد تعديل الرد ، الكود مرة أخرى

    <?php
    $args = array(
    	'posts_per_page' => 4,
    	'cat'               =>1
    	);
    $the_query = new WP_Query($args); ?>
    <div class="box_outer">
    	<div class="news_box">
    		<div class="news_box_heading">
    			<div class="nb_dots">
    			<h2><a href=""#caturl"">اسم القسم</a></h2>
    			</div>
    		</div>
    		<?php
    		while ( $the_query-> have_posts() ) : $the_query-> the_post(); ?>
    			<h2 class="recent_news_title"><a href=""<?php">"><?php the_title(); ?></a></h2>
    			<div class="recent_news_img"><img src=""<?php" />" width="93" height="93" alt="<?php the_title(); ?>" title="<?php the_title(); ?>" /></div>
    			<div class="recent_news_content" style="margin-bottom:10px"> <p class="recent_news_excpert"><?php echo wp_html_excerpt(strip_shortcodes(get_the_content()),230); ?></p>
    			<div class="nb_meta">بواسطة: <a href=""<?php">" title="<?php echo get_the_author();?>"><?php echo get_avatar( get_the_author_meta('ID'), 20); ?></a></div>
    			</div><div style="clear:both; padding:10px 0;"></div>
    		<?php endwhile; wp_reset_postdata(); ?>
    	</div>
    </div>
    #13753

    AboAlabbas
    Participant

    الكود مرفق بالملف الموجود بهذا الرد لانه لا اعلم لماذا ولكن الكود تظهر به اخطاء عندما اضعه مباشرة بالرد !!

    #13754

    AboAlabbas
    Participant

    عذرا الملف مرفق هنا

    الملفات المرفقة:
    1. code.zip
    #13804

    weaponmaker
    Participant

    استاذ dawnbirth بجد متشكر جدا عل مجهودك معايا و فعلا تعجز الكلمات عن شكرك …

    الجزئية بتاعة القائمة المخصصة فعلا افادتنى كثيرا جدا جدا جدا

    و الجزئية بتاعة المقالات اللى حضرتك عملتهالى فعلا رائعة بس محتاج تعديل بسيط هستأذنك فيه

    انا محتاج الكود دة احطه فـ القوائم الجانبية فـ ياريت حضرتك تقولى اعملها ازاى

    + محتاجها مصغرة عن كدة بكتير و اشيل الديسكربشن

    بمعنى اصح اخليها زى الشكل اللى فـ الصورة المرفقة كدة

    وياريت تقولى لو متاح اعمل كاتب المقال يتم كتابة اسمه يدويا .. مش اختاره من ضمن اعضاء الموقع .. يعنى يبقى اثناء كتابة التدوينة يبقى فى خانة اكتب فيها “بقلم : عبد الرحمن حسن” كدة يعنى…

    وبجد متشكر جدا جدا على مجهودك معايا

    الملفات المرفقة:
    1. 11
مشاهدة 9 ردود - 1 حتى 9 (من مجموع 9)

يجب تسجيل الدخول للرد على هذا الموضوع.

الحالة: بحاجة لحل